Index | Logga in
Hjälp med boot first disc
Forum > Program > Hjälp med boot first disc  
ChaosInc
Moderator
Inlägg: 1120
Problemet är följande:

Tänkte göra en total ominstallation av allt på datorn, då är det ju ganska lämpligt att formatera allt samtidigt. Vad gör man? Jo, stoppar in XP-skivan i ROM-en och startar om datorn. Med standardinställningar BÖR den läsa CD/DVD ROMen först, gör det inte det så får man ju springa in i Boot Meny vid omstart av datorn.

Första menyn jag kommer till står det kort och gott:
==Select a boot first device==

+Harddisk
+CDROM
Broadcom MBA

Jag väljer ju självklart CDROM och slussas genast vidare till nästa meny som säger:
"No bootable device found"

Trycker jag enter igen så startar bara datorn upp som vanligt. Är ganska så fett behov av att formatera den eftersom jag fått ett roligt virus på den, tror jag i alla fall. Så fort jag har startat upp den så har jag 100% CPU använt trots att jag inte har några program igång. Testar jag att sparka igång en scan med kaspersky så tar det 2 dagar för den att tugga sig till 20%, därefter går det bara långsammare och långsammare, likadant med scandisk samt defrag. Ska jag tillexempel hascha i DC så hänger den sig...

Hjälp mig!
Profil 2005-08-06 | 15:49
 
kill4free
Moderator
Inlägg: 2926
Är det en orginal Xp-skiva eller en orginal relle?
jag har både en orginal Xp-skiva och en pirat och när jag har stoppat in skivan och startar om så kommer det up att man ska klicka på valfri tangent för att gå vidare. och den läser på skivan.


Nu är jag inte så haj på detta men har du provat att ta bort partionen och skapat en ny?
__________________
Faith is often the boat of the man who is too lazy to investigate.
Profil 2005-08-06 | 18:43
 
AxelA
Inlägg: 122
Själv använder jag aldrig Windows format, den lämnar kvar en massa skit.
Finns virus som lägger sig i bootsektorn som man inte får bort med fortmat.
Jag brukar använda Drivescrubber men du verkar ju inte ha någon diskettenhet så det går ju inte, har du en annan dator så kan du köra East-Tec FormatSecure 2005.
__________________
What we are today comes from thoughts of yesterday , and our present thoughts build our life of tomorrow. -Buddha
Profil 2005-08-07 | 05:53
 
ChaosInc
Moderator
Inlägg: 1120
Löste biffen igår, dock så vet jag inte riktigt hur det gick till. Som sagt, jag var inne i Boot First menyn som man får tillgång till via F8 eller F12 vid uppstart av datorn. Det var som sagt inget som hjälpte till så jag sprang in i BIOS, tog ett tag innan jag listade ut att det var DEL-knappen på den här datorn. Var faktiskt via SÖK-funktionen på forumet som jag hittade till en tråd där det var länkat till PC-doktorn eller nåt sånt...

Hur som helst, i BIOS ställde jag in CDROM som alternativ 1, HDD som nummer 2 samt nån USB-tjoflöjt-nånting som nummer 3. Faktum var att inte det heller hjälpte så jag försökte mig på en fuling. Jag matade in skivan i den externa brännaren som låg och samlade pensionspoäng i skåpet, och voila!

Hur det kunde bli så förstår jag inte för boot-ordningen stämde ju inte, men hur som helst så funkade det ju så jag är nöjd.

Dock så hade det vara kul att testa det som AxelA beskriver men det får helt enkelt bli nästa gång.
Profil 2005-08-07 | 08:14
 
Forum > Program > Hjälp med boot first disc  
Inloggade medlemmar

Totalt 0 användare